En iyi Su Arıtma Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı

En İyi Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir ?

Su arıtma cihazı seçmeden önce beş önemli noktaya dikkat etmeliyiz! 25 yıldan uzun süredir su arıtma teknolojileri üzerine çalıştık. Gördük ki bir su arıtma Kiralamadan veya satın almadan önce sorgulamamız gereken 5 önemli durum var. Bunları Aşağıda sizin için sıraladık ;

1-Su Analiz Raporları & Sertifikalar

Sağlıklı ve kaliteli suya ulaşmak için suyun Fiziksel, Kimyasal ve Biyolojik yapısını incelemek gerekir. Bu konuda tam donanımlı Laboratuvar ve uzmanların yaptığı çalışmalara ve düzenledikleri raporlara ihtiyacımız var.

Su arıtma cihazları üretimi yapan firmalar üretim sonrasında yetkili kurumlarca verilen uygunluk belgelerini almak zorundadır.

Bu belgeler nelerdir ve hangi kurumlarca verilir ;

  • T.C Sağlık Bakanlığı Test Raporu
  • NSF Test Raporu
  • Üniversite onayları veya test raporları
  • TSE veya CE
  • WQA

bu linkten örnek raporları görebilirsiniz. http://www.naturelife.com.tr/sertifikalar/

2-Kullandığı Teknoloji

Su arıtma cihazları ilk olarak 1979 yılında belediyeler tarafından kullanılmaya başladı. Zaman içerisinde teknolojinin gelişmesi ve üretim maliyetlerinin düşmesi ile birlikte hanelerde de kullanılmaya başladı. Son 10 yıl içerisinde bilgisayar ve yazılım teknolojileri ile birlikte akıllı sistemler daha sağlıklı su üretmeye başladı.Şu anda Türkiye’de 1. 2. ve 3. Nesil olmak üzere üç tip sistem bulunmakta. En gelişmiş olanları Bilgisayar ve yazılım destekli 3. Nesil kapalı kasa cihazlardır. Bu ürün bütçenizi aşıyor ise 2. Nesil kapalı kasa cihazlar tercih edilebilinir. 3.nesi su arıtma özelikleri..

3-Firma & Marka İtibarı

Düşündüğünüz marka hakkında daha önce kullanan müşterilerin yorumları ve tecrübeleri size çok faydalı olacaktır. Olumlu yada olumsuz tüm yorumları incelemenizde fayda olacaktır.

4-Fiyat/ Performans 

Ters Ozmos Su Arıtma cihazları bir çok seçenekle karşınıza çıkacaktır.

  • Filtre Sayısı
  • Teknoloji
  • Marka
  • Üretim yeri
  • Sertifikalar
  • Fiyat
  • Deneme Kullanım İmkanı
  • Kiralama

Bu konuların hepsine hakim olmanız mümkün değil tabi ki. Fiyat/Performans cihazını bulmak çoğu zaman zordur. Bu noktada, özelikle bazı pazarlama firmaları ve satış temsilcilerinin oyunlarına karşı dikkatli olmanız gerekir ! Sosyal medyada ve Google da tarayıcı reklam alanlarında “ 30 gün ücretsiz deneme” tarzında bazı spot reklamlar göreceksiniz. Bu reklamlar sizi yanıltmasın !

Unutmayın ki sıfır bir cihaz deneyeceksiniz. Bu cihazın altı ay içerisinde bozulması pek mümkün olmayacaktır. Otuz gün deneyerek vereceğiniz karar 12 ayın sonunda büyük masraflara neden olabilir.

5- Güven

Pazarlamacı Oyunlarına Dikkat !!

Son olarak, evlerde yapılan bazı pazarlama ve tanıtım hilelerine ’de hazırlıklı olmalısınız. Su elektroliz gösterisi (Su içerisinde bulunan mineralleri iki elektrik içeren diyot ile yakma) bu “Demo” yani tanıtım son derece etkili bir şovdur ! ancak bir o kadar da yanıltıcıdır. Böyle bir şov/ demo, bir şekilde karşınıza çıkar ise,  hemen bir şişe sağlıklı maden suyunu da aynı şekilde yakmalarını isteyin ! Maden suyunun koyu yeşil ve kahve renk alacağını ve yoğun bir sıvıya dönüştüğünü göreceksiniz.

Peki Sağlıklı maden suyu bu hale neden geliyor ?

Elektrolit, suda bulunan tüm iyonları yakar. Faydalı veya zararlı diye ayırt etmez. İşte tam bu sebep ile Satıcı tarafından evinizdeki musluktan alınan bir bardak çeşme suyunun,  elektroliz ile yakılması sonucunda ortaya çıkan görüntü, suyun sağlıklı mı yoksa zararlı mı olduğunu belirtmez. Bunu bilmenin tek yolu tam donanımlı laboratuvarlarda tahlil yaptırmaktır.